Omelett og scones med gulrot

Klasse: 6B, Presteheia skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
75 g havregryn
1 stk gulrot
5 g chili
50 g sammalt hvete, grov
25 g olje
100 g gul løk
50 g hvetemel
0.25 ts salt
0.75 dl vann
8 stk cherrytomater
0.5 ts bakepulver
8 stk egg
0.5 stk rød paprika
0.5 ts natron
1 dl revet gul ost
6 g spinat

Slik gjør du

1
Rens gulrota og riv den på et råkostjern.
2
Bland alt unntatt osten i en bolle (først det tørre, så resten) og rør sammen til en deig.
3
Form deigen til fire boller/scones på et bakepapir. Dryss over revet ost
4
Stek på 200 grader til de er gjennomstekte (15-20 minutter)
5
Hakk opp løk, paprika, chilli og spinat. Kakk eggene i en bolle, og tilsett så 8 spiseskjeer vann. Pisk eggene og vannet sammen til du får en jevn røre.
6
Stek så den hakkede løken, paprikaen, chilien og de 6 grammene spinat til de får en gyllen farge.
7
Hell så blandingen av egg og vann i stekepanna. La det steke på svak varme til det begynner og stivne. Når det begynner og stivne kan du kutte opp tomater, og legge det oppi panna.
8
Når omeletten er stiv på toppen kan du slå av varmen og dele den i biter.
9
Pynt så hvis du vil med litt spinat og tomater. Bon appetit.
Lukk

Ett øyeblikk