gulasjsuppe med elgkjøtt og eltefritt brød

Klasse: 6, Tenor skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 kg elgkarbonadedeig
2 stk økologisk gul løk
2 stk hvitløksfedd
2 stk økologisk rød paprika
8 stk økologiske poteter
4 ss økologisk tomatpure
2 boks økologiske hermetiske tomater
8 dl kraft fra kraftbein
8 dl vann
4 ts paprika
1 ts karve
2 ts chilipulver/cayennepepper
2 ts salt og pepper etter smak
1 ss økologisk honning
1 stk Eltefritt brød (oppskrift i framgangsmåte 2)

Slik gjør du

1
Sett på en kjele med kraft og vann. Hakk løken og hvitløken. Skjær paprikaen i terninger. Skrell poteter og skjær dem i terninger. Ha potetene i kraften. Stek løk og hvitløk i en panne til det blir blankt. Ha det i buljongen. Stek kjøttdeigen brun, og ha krydder og tomatpure. Ha i hakkede tomater og honning. Tøm alt i buljongen. La alt koke i ca 20 minutter, mens du smaker til med salt og pepper. La paprikaen koke med de siste 5 minuttene. Server suppen varm, med elefritt brød ved siden av. Blir det suppe til overs, egner den seg godt til nedfrysing. Da har man en middag til.
2
Eltefritt brød: 25 g gjær 1 ts salt 4 dl lunkent vann 1 ts økologisk honning 9 dl økologisk hvetemel 1 dl økologiske solsikkefrø 1 ts tørket fenikkel Begynn med smule gjæren i en bolle. Ha i salt, honning og en skvett vann, så man får rørt ut gjæren. Ha i resten av vannet. Tøm i alt hvetemelet, solsikkefrø og tørket fenikkel. Bland sammen. Deigen skal være løs. Legg et håndkle over bollen og sett den på et trekkfritt sted i 1 time. Smør bakepata med smør og mel, og tøm deigen på denne. Deigen skal ikke røres! Varm ovnen til 250 grader. Stek brødet i 15 minutter, senk varmen til 125 grader og stek videre i 30 minutter. Avkjøl brødet på rist under et håndkle.
Lukk