Spagettiomelett med restar og grove rundstykker

Klasse: 6, Skei skule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 dl tomatsaus
150 g ost
75 g ferdigsteikt kyllingkjøt eller andre restar
1 ss hakka frisk persille eller andre urter
100 g ferdigkokt fullkornpasta
0.5 stk paprika
1 ss olje
3 stk egg (Frå lokale høner))
0.25 stk agurk
1.5 dl mjølk eller fløyte
0.5 ts salt og pepar
0.5 stk Løk

Slik gjør du

1
Varm olje i ei varm steikepanne(som tålet å stå i steikeomnen) og fres løk til den er mjuk og blank. Bland inn kokt spagetti, kylling, saus og paprika. Smak til med salt og pepar.
2
Visp saman egg og mjølk og krydre med litt salt og pepar. Hell over i steikepanna.
3
Rør raskt om slik at alt blandar seg.
4
Steik på middels varme til omeletten begynner å ”sette” seg. Dryss over reven ost. Flytt steikepanna over til steikeomnen og la omeletten steike på 200 °C til den har blitt heilt stiv og begynner å få litt farge.
5
Dryss over hakka urter og server med grove rundstykker.
Lukk

Ett øyeblikk