Hjorteburger med omnsteikte grønsaker og heimelaga burgerbrød

Klasse: 6, Brakanes barne- og ungdomsskule

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
300 g plukka tyttebær (ulvik)
3 ss ketchup
5 ss Potetmjøl
3 stk økologiske egg
6 dl lettrømme
2 kg Hjortekjøtt (lokalt frå ulvik)
3 ts kverna pepper
1.5 dl BBQ-saus
1 ts salt/pepper
3 ts timian
1 stk raudløk (undeland gård)
1 ts paprikakrydder
5 ts havsalt
3 ss brun sukker
1 ss sennep
5 dl Vatn

Slik gjør du

1
Bland hjortekjøttdeig og alle andre ingredienser og lag flate burgerpetties (100gr per pettie) Steik i ein steikepanne med litt oliveolje
2
Tytte-BBQ saus : kok opp 300gr tyttebær, 3ss brun sukker, 1 økologisk raudløk(finhakka), litte salt/pepper, 1,5dl BBQsaus (frå butikken) (la det småkoka i 15min)
3
Burgerdressing: band saman! 2 beger lettrømme 2 ts salt 3 ss ketchup 1 ss sennep 1 ts paprika ½ ts pepper
4
Hamburgerbrød : 20 PORSJONER • 4½ dl vann (fingervarmt) • 3dl melk (fingervarmt) • 50 g gjær • 2 ss olje • 1 egg • 2 ts salt • 2 dl siktet rugmel • 2 dl grov sammalt hvete • ca. 14½ dl hvetemel • 4 ss sesamfrø 1. Rør gjær ut i fingervarmt vann/melk (37 °C) og tilsett olje,egg, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve i ca. 1/2 time, eller til dobbel størrelse. 2. Del deigen i 20 like store emner, eventuelt halvparten av deigen til 10 like store emner, og form dem til litt flate burgerbrød. La brødene etterheve i ca. 20 minutter til omtrent dobbel størrelse. 3. Pensle burgerbrødene med vann og dryss sesamfrø på toppen. Stek midt i stekovnen på 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
5
Ovnsteikte grønsaker (frå økologisk gård undeland Ulvik) • 6 gulrøtter 4pastinak • 10 potet 1. Skrell og del opp grønnsakene. 2. Legg grønnsaker i en ildfast form eller langpanne. Dryss over olje, strøkarving, krydre med frisk timian, salt og pepper. 3. Vend alt godt sammen og sett formen midt i stekeovnen. Bak grønnsakene på 210 °C i ca 30 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.
Lukk

Ett øyeblikk