Frostakaker m/fisk, Frostachips og Tzatziki

Klasse: 6A, Frosta skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
200 g kålrot
300 g poteter
200 g Gulrot
1 dl Hodekål (finhakket eller revet)
5 ss Purreløk (det grønne - finhakket)
3 dl Byggmel
3 ss Hvetemel
2 ts Salt
1 ts Sitronpepper
1 ts Chillikrydder
1 stk Egg
2 dl Strøkav)ring (hjemmelaget av et godt brød
2 stk Tomater
1 stk Agurk
1 bunt Chrispisalat
1 stk Fiskefilet (valgfri fisk) Skjæres i terninger
2 stk Store poteter (a la baktpotet)
1 ss maldonsalt

Slik gjør du

1
Lag Frostakakene først - de må steke i ovnen i 20 minutter etter at de er friterte. 1. Kutt poteter og kålrot i tynne skiver - (de koker fort når skivene er tynne). Når disse er ferdig kokte, moses de med en potetmoser. 2. Skrell gulrot og riv denne på råkostjern, 3. Hodekål - finhakkes 4. 10 cm av en purreløk finhakkes. 5. Bland så grønnsakene på punkt 1,2,3 og 4 i en bolle. 6. Tilsett så byggmel, hvetemel, salt, sitronpepper og chillikrydder - dette blandes så sammen til en fast grønnsaksdeig. 7. Bruk en spiseskje og lag runde kaker av grønnsaksdeigen. Vend hver kake i egg og strøkavring før kakene stekes gylden i en frityrgryte. 8. Bruk den fisken du synes er god (vi hadde seifilet). Rens alle bein ut av fisken og kutt den i terninger. Ikke for store da den skal puttes inn i kakene. 9. Lag så et hull i de frityrstekte kakene og putt inni en fisketerning. Dekk så til hullet før kakene legges så i en ildfastform. Sett formen inn i ovnen og etterstek på 200 grader i ca. 20 minutter. De skal være gjennomstekte. 10. Frostachips av store poteter: Vask og skrell potetene - del så disse opp i tynne skiver. Potetskivene stekes til de er gyldne i frityrgryte. Legg de så på kjøkkenpapir slik at litt av oljen trekkes ut. Strø så på maldonsalt 11.Lag Tzatziki – vi har brukt oppskrifta fra Matopedia teori og kokebok 5. – 7. trinn, side 149. 12. Salat og tomat til pynt. 13. Anrett retten delikat på fat før den serveres. Det er viktig at det ser fristende og godt ut.
Lukk