Torskeburger med ovnstekte poteter og jordskokk, og kålsalat

Klasse: 6B, Landro skule

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 ts tørrgjær
1 ss potetmel
1 ts hakket hvitløk (dyrket i skolehagen)
0.5 dl rømme
1.75 dl vann
4 stk poteter (dyrket i skolehagen)
4 stk jordskokk (dyrket i skolehagen)
500 g torskefilet (fisket av elever)
0.5 dl majones
1 stk gulrot
0.5 stk løk
2 ss hakket persille (dyrket i skolehagen)
150 g kål
1 ss olje
2 dl siktet speltmel
1 ts pepper
1 stk eple
0.5 ts sitronsaft
2 dl sammalt speltmel
1.5 ts salt
0.5 stk egg (fra nabogården til skolen)
0.5 ts sukker

Slik gjør du

1
Fiskeburger: Trekk torskefileten i 3-5 minutter i en kjele. Avkjøl fisken litt før du flaker den opp med en gaffel. Bland i potetmel, 1 ts salt og 0,5 ts papper sammen med hakket løk og persille. Form deigen til 4 burgere, og stek de på begge sider i litt margarin/smør i steikepanne, til de er gylne i fargen.
2
Burgerbrød: Bland sammen sammalt speltmel og mesteparten av det siktede speltmelet. Bland i tørrgjær, 0,25 ts salt, 0,5 ss matolje og vannet, som er varmet opp til fingervarme. Elt deigen godt sammen og sett til heving. Når deigen har ca dobbel størrelse, deler du den i 4 emner, som du triller til boller og trykker flate på et stekebrett dekket med bakepapir. La brødene etterheve ca 20 minutter før du steker de ved 225 grader i ca 15 minutter.
3
Ovnstekte poteter og jordskokk: Skrell poteter (eventuelt skrubb de godt uten å skrelle de), og skjær de i båter. Skrubb jordskokkene og del de i mindre biter. Bland poteter og jordskokk sammen med hakket hvitløk, litt salt og pepper, og ha de på et stekebrett. Stek i ovn på 225 grader i ca 30 minutter.
4
Kålsalat: Skjær kål i tynne strimler. Skrell eple og gulrot og rasp dem på grovt rivjern. Bland rømme, majones, 0,25 ts salt, 0,5 ts sukker og sitronsaft og en klype pepper og ha i grønsakene og frukt. Bland godt.
5
Server fiskeburger i burgerbrød og server med ovnstekte poteter og jordskokk og kålsalat. Poteter og kålsalat smaker også godt til panert fisk eller grillet makrell.
Lukk

Ett øyeblikk