EKSEMPEL-OPPSKRIFT

Klasse: 6A, Miljøagentene test

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 stk Paprika
1 stk Squash
1 stk Stor søtpotet
800 g Oppskåret tomat
1 stk Løk
100 g Spinat
2 stk Hvitløksfedd, knust
200 ml Kaldt vann
10 stk Lasagne plater
Urter og krydder
3 ss Oliven olje
0.5 ss chiliflak
2 ss Oregano
1 terning Grønnsaksbuljong
Béchamel saus
750 g Hvetemel
75 g Smør
750 ml Melk
125 g Cheddar
75 g Mozzarella

Slik gjør du

1
Forhåndsvarm ovnen til 200 grader. Fjern skallet til søtpoteten og frøene fra paprikaen. Skjær paprika, squash og søtpotet opp i cirka 2cm biter.
2
Bland grønnsakene i en bolle med 2 spiseskjeer oliven olje og smak til med salt og pepper. Legg grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og sett i ovnen i 30 minutter (eller til de er myke og stekt).
3
Finhakk løken mens grønnsakene steker. Varm resten av oliven oljen i en stor stekepanne og stek løken i 5 minutter.
4
Tilsett chili, knust hvitløk og stek i cirka 15 sekunder. Tilsett all den oppskårne tomaten, oreganoen og grønnsaksbuljongen. Hell over vannet og la det koke lett i cirka 10 minutter. Rør av-og-til og sett til side.
5
For béchamel sausen: smelt smøret i en kjele og bland inn melk og hvetemel. Rør i sausen konstant på medium varme til sausen tykner. Rør inn omtrent to tredjedeler av osten og smak til med salt og pepper.
6
Ta grønnsakene ut av ovnen og legg dem i stekepannen med tomatsausen. Bland inn spinaten og stek i 3 minutter. Smak til med salt og pepper.
7
Ta en tredjedel av tomatsausen og legg det i bunn av en ildfast form. Dekk til med et lag lasagneplater. Legg på enda et lag av tomatsausen på lasagne platene og legg på et nytt lag av lasagneplater.
8
Hell halvparten av béchamel sausen over lasagne platene og hell over resten av tomatsausen. Legg så på et nytt lag med lasagneplater. Hell over resten av béchmel sausen og strø resten av osten på toppen av sausen.
9
Sett lasagnen i ovnen og stek i 35-40 minutter. La lasagnen stå i 5 minutter før du spiser, for å la fyllet til å sette seg.
Lukk

Ett øyeblikk