Klima wrap

Klasse: 6B, Gullhaug skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Chilli og soyasaus
2 Ts Siracha
4 Ss Hoisinasaus
6 Ss Soyasaus
3 Ss Vann
Kjøttfyll
400 g Svinekjøttdeig
1 Ts Salt og pepper
4 Stk Vårløk
1 Halv Paprika
1 Halv Chilli
2 Fedd Hvitløk
2 Stk Gulrøtter
1 Stk Rødløk
Salat
1 Stk Isbergsalat

Slik gjør du

1
Ha alle ingrediensene til chili- og soyasausen i en liten bolle, og rør godt sammen. Smak til med mer vann om nødvendig.
2
Ha kjøttdeigen i en liten bolle, tilsett ca. 2 ss av chili- og soyasausen, litt salt og pepper, og rør godt sammen. Skjær opp alle grønnsakene i terninger slik at du har alt klart før du setter i gang.
3
Bytt gjerne ut svinekjøttdeigen med kjøttdeig av kylling, og bruk ellers det du har tilgjengelig av grønnsaker. Dette er en ypperlig rett å bruke opp grønnsaksrester i. Finn frem en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og stek kjøttdeigen i litt nøytral olje til den er gjennomstekt. Legg til side.
4
Stek deretter løken et par minutter og tilsett deretter gulrøttene. La det få stå å surre til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, paprika og vårløk, og la det få surre med et par minutter.
5
Del opp isbergsalaten bladvis. Fyll salatbladet med kjøttfyllet og ha på ønsket menge med chilli og soyasaus. Om du vil kan du koke byggrynsris å ha til for et mer mettende måltid.
Lukk

Ett øyeblikk