Sorbé med grove havrekjeks

Klasse: 6B, Lindås barneskule

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 ss lynghonning (lokalprodusert fra Tveiten Gard)
1 dl hasselnøtter
25 g smør/margarin
300 g frosne bær - vi brukte jordbær og skogsbær (lokalprodusert)
1 dl sammalt hvetemel, finmalt
1.5 dl Gryr (til matlaging - kokos og raps )
1.5 dl melk (gjerne plantebasert)
1 ts bakepulver
3 dl havregryn
0.5 ts salt
1 bunt sitronmelisse (lokalprodusert)

Slik gjør du

1
Steg 1 - Havrekjeks: 1. Hell melken over havregrynene og la dem trekke i ca. 15 minutter. 2. Smelt smøret/margarinen og bland det med havregrynene og melken. Tilsett resten av ingrediensene: salt, bakepulver, 1 ss honning og hvetemel, og bland alt til sammen til en deig. 3. Sett stekovnen på 200 °C. Legg bakepapir på to stekebrett. 4. Del deigen i to og kjevle deigen til den er 1/2 cm tykk. Stikk ut runde kjekt med et glass. 5. Prikk kjeksene med en gaffel og sett kjeksene inn i ovnen. Stek til de er gyllenbrune (ca. 15 min).
2
Steg 2 - Honningglaserte hasselnøtter: 1. Rist nøttene i en stekepanne på middels varme til de har blitt litt brent i kantene. 2. Hell nøttene i et kjøkkenhåndkle og gni dem godt slik at noe av skallet løsner. 3. Hell nøttene tilbake i stekepannen, sammen med 1 ss av honningen. Rist nøttene i pannen til honningen begynner å bruse. 4. Avkjøl honningnøttene på et bakepapir og brekk de fra hverandre/del dem opp når de er avkjølt.
3
Steg 3 - Pisket krem: 1. Hell den plantebaserte fløten (evt. vanlig kremfløte) i en bolle og visp sammen til du får en tykk krem. 2. Sett kremen kaldt frem til servering.
4
Steg 4 - Sorbéis: 1. Legg de frosne bærene opp i en bolle og tilsett 1 ss av honningen. 2. Bruk en stavmikser og mos sammen til du får en jevn og klumpfri is.
5
Steg 5 - Servér: Nå er retten klar til å serveres! Pynt gjerne med friske urter.
Lukk

Ett øyeblikk