Årets Klimakokker er kåret!

Det var 6. klasse ved Åsen skole i Lørenskog som stakk av med seieren med sin vegetariske Quesadilla. De kan nå kalle seg årets Klimakokker!

I hele januar har elever fra 5.-7. trinn over hele Norge briljert med sine kokkekunster for å bli Norges mest klimasmarte klasse. Hele 5000 elever innenfor mat og helse-faget har slått hodene sine sammen og utviklet de lekreste retter, som ikke bare smakte godt, men som også er sunne og har lavt klimaavtrykk!

Gjennom Klimakokkene har Miljøagentene rettet søkelys på sammenhengen mellom klimaendringer og maten vi har på bordet.  Stadig flere ønsker å lage bærekraftig mat i hverdagen, men det er ikke alltid så lett å vite hvordan man skal gå fram. Derfor arrangerte Miljøagentene «Klimakokkene», en konkurranse der søkelyset rettes mot klimaavtrykket til maten vi spiser og hvordan man med enkle grep kan ta klimasmarte valg i hverdagen. Med Klimakokkene har barn over hele Norge vist at små grep i matveien kan gjøre en stor forskjell, og det er nettopp dette barn er eksperter på, å se løsninger der vi voksne fokuserer på problemene.

Finalerunden

Blant de over tohundre oppskriftene som har blitt sendt inn, var det kun tre klasser som kunne stikke av med seieren til slutt. Det har vært skyhøyt nivå på rettene, så det var en utrolig vanskelig oppgave å plukke ut vinnerne. For å plukke ut vinnerne ble det arrangert en nervepirrende finalerunde, der de beste rettene ble tilberedet av et engasjert kokketeam i TORO og smakstestet av et panel bestående av de vaskekte miljøagentene Isa (11), Alma (8), Torje (14), Mille Cecilie (10) og Emil (10), som til slutt kåret tre vinnere. De som var med i finalerunden, men som dessverre ikke nåde helt opp var:

Tre vinnere!

Det var tre retter som merket seg spesielt ut for smakspanelet vårt.  Alle hadde lavt klimaavtrykk, var næringsrike og ikke minst så smakte de utrolig godt.  De som havnet helt på topp var:

Vi gratulerer vinnerne og alle som har deltatt. Tusen takk for at dere har vært med på å sette klima og mat på dagsordenen.

Lukk