Vegetargryte i pitabrød (tex-mex style)

Klasse: 6, Eidet skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 kopp friske urter
0.25 ss paprikapulver
6 stk potet fra Norge
0.5 stk agurk
1 ss tomatpuré
0.25 ss spisskummen
1 stk eple fra Norge
1 stk polarsalat (nordnorsk salat)
4 dl grønnsakbuljong (utblandet)
0.5 ts tørket oregano
4 stk gulrot fra Norge
0.25 ts sort pepper
400 g hakkede tomater
0.5 ts chiliflak (knuste)
2 stk Sjalottløk fra Norge
2 ts havsalt
0.5 stk pastinakk fra Norge
80 g mais
1 ss chilipulver
0.25 ts hvitløkspulver
0.5 stk kålrot fra Norge
0.5 stk paprika

Slik gjør du

1
Hjemmelaget tacokrydder: Bland chilipulver, tørket oregano, spisskummen, paprikapulver, hvitløkspulver, havsalt og sort pepper. Hell tacokrydderet over på et glass. Restene av krydderet kan vi bruke en annen gang vi skal lage taco.
2
Gryte: Det første du gjør når du skal begynne å lage selve gryte er å kutte opp alle grønnsakene. Så tar du olje eller smør i gryta, når det blir varmt tar du løken i, og steker helt til den blir myk og gjerne litt gylden i fargen. Så kan du ta i grønsakene og frese det litt med løken. Tilsett hjemmelaget tacokrydder etter smak og la det frese med i noen sekunder. Tilsett de hakkede tomatene og én buljongterning blandet ut med vann. Når det har vært i en stund så kan du ta i tomatpuré og eplebitene, rør rundt noen ganger og sett på lokk. Når du skal ha på lokk sett varmen på platen ned. Gryta er ferdig når du lett kan få en gaffel gjennom grønnsakene.
3
Pitabrød: Vi blandet gjær, salt, og mesteparten av det fine og grove melet i en bolle. Vi smeltet smør og blandet det ut med melka. Vi passet på at det ble fingervarmt. Så lagde vi en grop i det tørre og tok det bløte i det tørre og blandet i det melet vi trengte for å få en fin deig. Vi knadde og eltet deigen i flere minutter. Videre lot vi deigen heve i 30min. Så delte vi deigen i 8 biter og kjevlet bitene til flate brød. Vi stekte brødene i ovnen på 275 grader til de blåste seg opp og ble fine i fargen (ca. 5 min).
4
Salat: Skjær opp alle ingrediensene til salaten og bland det sammen i en bolle.
Lukk

Ett øyeblikk