Kylling med aioli i hjemmebakte grove pitabrød

Klasse: 6, Hope Oppvekstsenter

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
150 g hvetemel
1 ss sitronsaft
1 stk rød løk
200 g fin sammalt hvete
1 ts sennep
1 bunt kinakål
1 ts salt
2 stk kyllingfileter
1 stk avokado
1 ss rapsolje
1 stk hvitløkbåt
2 dl solsikkeolje
15 g gjær
1 ts pepper
2 stk eggeplommer
3 dl vann
1 ts tacokrydder

Slik gjør du

1
Varm opp vannet til 37°C. Smuldre gjæren i vannet. Tilsett rapsolje og 1/4 ts salt. Ha melet i en bakebolle. Tilsett den lunkne blandingen og elt deigen til den blir smidig og fin. Dekk bollen med et klede, og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
2
Ha deigen ut på et melet bakebord. Del den i 4 like stor emner. Trill emnene til glatte boller. La dem ligge å hvile under klede i noen minutter. Trykk bollene ned og kjevle dem til flate brød, på størrelse med en asjett. Legg brødene på stekeplate dekket av bakepapir. Dekk pitabrødene med et klede og la dem etterheve i ca 1 time. Stek pitabrødene midt i ovnen ved 250°C i 8 - 10 minutter. Avkjøl på rist. Snitt pitabrødene langs kanten og legg i fyll..
3
Alle ingrediensene til aioli må være romtemperert før du starter. Ha alle ingrediensene (1/2 ss sitronsaft, 1/8 ts salt, 1/8 ts pepper, 1/2 ts sennep), unntatt solsikkeoljen , i et litermål. Bland raskt sammen med stavmikser samtidig som du heller oljen i en jevn tynn stråle. Bladene på mikseren må treffe rett på eggeplommene med en gang.
4
Kutt kyllingfileten i strimler. Kutt løk i skiver. Ha 1 ss olje i steikepanna og steik kyllingstrimlene litt før du har i løk. Krydre kyllingen og stek videre. Del avokadoen i to, ta ut steinen og del den i strimler.Legg kylling, løk, kinakål, aioli og avokado i pitabrødet.
Lukk

Ett øyeblikk