Eplejuicedampede blåskjel , potetbåtar og aioli

Klasse: 6, Toftøy skule

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk økologisk gulrot
1 ss smør
2 stk vårløk
4 stk kvitløk (fedd)
8 stk potetar (norske)
0.5 stk løk
3 dl majones
1 ss pepar
2 dl eplejuice (norsk)
8 stk potetar
1 ss salt
0.5 stk selleri
2 ss hakka bladpersille
2 ss paprikapulver
1.3 kg økologiske blåskjel
0.33 stk purre

Slik gjør du

1
POTETBÅTAR 1.Vask potetane godt og del i båtar. 2.Legg dei i eIn bolle og ha olje i bollen. 3.Dryss over salt, pepar og paprikapulver. Bland godt. 4.Ha potetbåtane over i ein langpanne dekka med bakepapir. 5.Stek potetane på 225 °C i 20-30 minuttar. 6.Bruk ein spiss kniv for å sjå om potetane er møre. 7.Bruk gjerne varmluft dei siste 5 minuttane. Da får potetane ein sprø og gyllen skorpe.
2
AIOLI 1.Press eller finhakk kvitløken og bland det med majones. 2.Smak til med salt og pepar. 3.Legg i kjøleskapet fram til servering.
3
BLÅSKJEL 1.Skyll og vask blåskjelene godt i rennande kaldt vatn. Kast skjel som ikkje lukkar seg viss du «kakker» på dei, eller skjel som er skada. 2.Finhakk løk, vårløk, selleri, gulrot og kvitløk. 3.Surr alt i kjelen med olivenolje til løken blir mjuk (ikkje brun). 4. Hell i eplejuice og tilsett blåskjelene. Legg på lokk og damp i 3-4 minuttar. 5. Rist på kjelen så skjela får omrokkert seg litt. Damp vidare i 3-4 minuttar til skjellene har opna seg. Pass på at skjellene ikkje blir dampa for lenge, da blir dei \"melete\". 6. Kast de skjela som ikkje har opna seg etter damping. Dryss over hakka persille og server med potetbåtane og aioli.
Lukk

Ett øyeblikk