Fisk og grønnsaksburger med indisk krydder

Klasse: 6, Jeriko skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
3 skive Sei
1 stk Chili
4 skive Salat
3 ss Vårløk
1 stk Potet (norsk)
4 stk Hamburgerbrød (fullkorn)
2 dl Lettrømme (økologisk)
1 stk Gulrot (økologisk)
2 ss Potetmel
8 skive Agurk (økologisk)
2 skive Blomkål
2 ss Koriander
1 ts Salt og pepper
2 stk Hvitløk
1 ss Garam Masala
2 stk Tomat

Slik gjør du

1
Del seifileten i små biter Skrell poteten og del den i 4 deler - kokes i 10 min Del blomkålen i små biter og kok sammen med poteten de siste 3 min. Skrell gulroten og riv den med et rivjern. Chili og hvitløk finhakkes. Vårløken skjæres i små deler. Bland alle ingrediensene godt i en stor bolle og form til passe store burgere. Stekes 4-5 min på hver side, middels varme. Varm hamburgerbrødene i ovnen 4 min på 180 gr. Legg salat, burger, tomat, agurk og 2 ss rømme på lune hamburgerbrød.
Lukk

Ett øyeblikk