Seiburger med sprø potetbåter

Klasse: 6, Vanvikan skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
25 g gjær
4 skive rødløk
750 g seifilet (selvfisket)
7.5 dl melk
1 stk lite eple
2.5 ts salt
2 ss smør til steking
3 stk tomater
18 stk poteter
2 ss fersk gressløk
4.5 dl hvetemel
1 ss olje
1 stk crispisalat
3 ts potetmel
2 dl sammalt hvete
1.5 ts pepper
50 g smør

Slik gjør du

1
1) Fiskeburger med selvfisket fisk: - Skjær opp seifileten i biter og ha bitene i en foodprosessor. - Tilsett 1,5 ts salt og kjør deigen i noen få sekunder til den er jevn. - Bland inn 1,5 dl melk i deigen, fordelt på tre runder. Kjør deigen rundt mellom hver gang du heller i melk. - Tilsett potetmel, en klype pepper og gressløk og kjør foodprosessoren rundt i noen få sekunder så ingrediensene har blandet seg godt. - Form deigen til runde kaker og stek fiskekakene i 3-4 minutter på hver side.
2
Saftige hamburgerbrød: - Sett steikovnen på 200 grader - Smelt 50g smør i en kjele. Når det har smeltet tilsetter du 6 dl melk. Rør til blandingen er rundt 37grader. - Bland mel, 1ts salt og gjær sammen før du heller over væsken. - Elt deigen til den er glatt og ikke klisser(kan tilsette mer mel etterhvert) og sett deigen til heving et lunt sted til bollene har hevet. - Rull ut ca 12 boller, pensle med litt melk og strø litt sesamfrø på toppen, og stek i 15-20 minutter.
3
Radish: Finhakk tomater, eple og rødløk og bland sammen. Mos blandingen med en gaffel slik at den blir saftig og god.
4
Potetbåter: Vask potetene og del de inn i 6-8 båter (avhengig av størrelsen). Legg potetene på stekeplate og bland potetene med litt olje og strø salt og pepper. Stekes i ca 30 minutter (snu på potetene halvveis) i 225g.
5
Sett sammen brød, fiskeburger, salat og radish og legg ved sprø potetbåter ved siden av. Velbekomme!
Lukk

Ett øyeblikk