Jørgens Laksewok

Klasse: 6B, Birkenlund skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 ss hakket gressløk
2 stk tomater
1 ts ingefær
4 stk friske sjampinjonger
0.5 ts Maizenamel
0.75 dl soyasaus
3 stk hvitløksfedd
1 dl fiskebuljong
300 g laksefilet
1 stk rødløk
4 ss olje
1 stk rød paprika
1 skive kålrot

Slik gjør du

1
Mariner lakseterninger i 3 ss soyasaus og 1 ts ingefærkrydder i 10 min.
2
Ta laksebitene opp av marinaden og stek dem gylne i olje på alle sider. Legg til side.
3
Skjær grønnsakene i tynne strimler/biter, og wok dem på høy varme i olje i noen minutter. Legg fiskebitene tilbake i woken.
4
Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Varm forsiktig opp, og hell sausen over woken. Serveres direkte fra stekepannen.
Lukk

Ett øyeblikk